Schedule a Visit

Nulla vehicula fermentum nulla, a lobortis nisl vestibulum vel. Phasellus eget velit at.

Call us:
1-800-123-4567

Send an email:
monica.wayne@example.com

Millorant la qualitat de vida

Programa

El programa inclou a experts de diferents àmbits, que abordaran temes com els hàbits i tendències de consum d’aquest grup de població, la innovació actual en productes per a sèniors o la necessitat de crear entorns més amigables per a aquest col·lectiu.

DIJOUS, 24 D'OCTUBRE DE 2019

8:45
RECOLLIDA DE DOCUMENTACIÓ I ACREDITACIONS.


9:00
BENVINGUDA, PRESENTACIÓ  I RECORDATORI 2018. VISIÓ 360ºC, AMPLIEM LA FOTOGRAFIA.
Toni Massanés  (Fundació Alícia)


9:45
ENVELLIMENT I SALUT: DADES I XIFRES ACTUALITZADES. 
Elena Roura  (Fundació Alícia)


10:00
SILVER ECONOMY CONCEPT? 
Pierre Picouet (Ecole Supérieure d’Agricultures Angers Loire)


10:30
INMUNONUTRICIÓ I LA SEVA RELACIÓ AMB EL PROCÉS D’ENVELLIMENT.  
Malen Massot (Departament de Bioquímica y Fisiologia – Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona)


11:00
PAUSA CAFÈ


11:30
TAULA RODONA: MENJAR AMB GUST: ESTÍMULS I PERCEPCIÓ.

  • Transensorialitat en la vellesa.
    Dr. Josep de Haro Licer (Centre Hospitalari BSA)
  • La resposta sensorial. 
    Núria García-Gil. (Lucta)
  • A la recerca del gust perdut. 
    Joana Pedret. (Celler Can Roca)
  • Influència de la cultura alimentaria en textura modificada. 
    Fabiola Júarez. (Fundació Alícia)

Modera: Isolda Vila – Especialista en nutrició sensorial


13:00
TAULA RODONA: ENTORNS MÉS FAVORABLES.

  • Entorns amigables amb les persones grans: el concepte d’amigabilitat i el repte de l’adaptació als espais.
    Dra. Paulina Ballbè (BSM-Universitat Pompeu Fabra) i Bernat Gato (Casa Solo Arquitectos)
  • L’amigabilitat: de la teoria a la pràctica. Experiències concretes. 
    José Luis Buenache (Associació Siena)
  • Entorns de sociabilitat i comensabilitat: salut i benestar
    Dr. Jesús Contreras (Departament d’Antropologia Social – Universitat de Barcelona)
  • Cuinant (la memòria). 
    Joan Ribas/Núria May. (Fundació Alícia)

Modera: Joan Ribas/Núria May – Fundació Alícia


14:30 – 15:30
DINAR


15:30
TAULA RODONA:
EL FUTUR ÉS DE LA GENT GRAN: OPORTUNITATS.

  • Digue’m què menges i et diré l’edat que tens
    Joan Riera (Kantar)
  • La gent gran també són veggies: estudi The Green Revolution
    David Lacasa. (Consultora estratègica d’innovació centrada en persones – Lantern)
  • Metodologia de desenvolupament de producte
    Laia Badal (Fundació Alícia)
  • Experiència real de llançament.
    Alberto Ferreira (Campofrío health care)

Modera: Toni Massanés – Fundació Alícia


17:00
TALLER DE COCREACIÓ PARTICIPATIU AMB GENT GRAN. 
Col·laboració amb l’ajuntament de Sant Fruitós de Bages

18:15
TANCAMENT