Schedule a Visit

Nulla vehicula fermentum nulla, a lobortis nisl vestibulum vel. Phasellus eget velit at.

Call us:
1-800-123-4567

Send an email:
monica.wayne@example.com

Millorant la qualitat de vida

Programa

El programa inclou experts de diferents àmbits, que abordaran temes com els hàbits i tendències de consum d’aquest grup de població, la innovació actual en productes per a sèniors o els suports i ajudes a l’autonomia. L’alimentació i el seu impacte tant en l’estat nutricional com en relació amb el deteriorament cognitiu, la microbiota intestinal, la disfàgia i les perspectives de futur, seran temes que s’inclouran també durant de les sessions.

DIVENDRES, 21 DE SETEMBRE DE 2018

8:45
RECOLLIDA DE DOCUMENTACIÓ I ACREDITACIONS.


9:15
BENVINGUDA I PRESENTACIÓ DE LA JORNADA – PONÈNCIA INAUGURAL. 
Toni Massanés. Director General – Fundació Alícia.


9:45
ENVELLIMENT I ALIMENTACIÓ: PECULIARITATS SENSE RENUNCIES. 
Jaume Serra. Servei de Promoció de Vida Saludable i Prevenció de Malalties Cròniques no Transmissibles – Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT).


10:15
ALIMENTACIÓ I DEGENERACIÓ COGNITIVA, EVIDENCIA I EXPERIÈNCIA EN EL MÓN REAL. 
Mercè Boada, MD, PhD. Directora Mèdica – CMO, Fundació ACE.


11:00
DIETA, MICROBIOTA I “INMFLAMMAGING”.  
Dr. Francisco Guarner – Vall d’Hebron Institut d’Investigació (VHIR).


11:45
PAUSA CAFÈ


12:00
TAULA RODONA: COMPORTAMENTS ALIMENTARIS A LA TERCERA EDAT.

  • Soledat i comensalitat. Aspectes socio-afectius del comportament alimentari de les persones grans.
    Dra. Silvia Bofill. Departament d’Antropologia Social – Universitat de Barcelona.
  • Cóm és la veritable generació del futur? 
    Joan Riera. Food Sector Director – Kantar Worldpanel.

Modera: Toni Massanés – Fundació Alícia


13:15
CHATBOTS: quines converses digitals volem en l’àmbit de la cura i l’atenció en salut i alimentació?

Dr. Josep Perelló, OpenSystems – Universitat de Barcelona.


14:00 – 15:30
DINAR


15:30
TAULA RODONA: COM DISSENYAR NOUS PRODUCTES PER A LA GENT GRAN?

  • Requeriments dietètics i nutricionals que condicionaran el disseny de nous productes. 
    Dra. Elena Roura – Fundació Alícia.
  • Oral Comfort: a new concept to understand elderlies’ expectations in terms of food sensory characteristics. 
    Mathilde Vandenberghe. PhD – AgroSup Dijon, CNRS, INRA, Université Bourgogne Franche-Comté.
  • Cóm aplicar el disseny estratègic en el desenvolupament de productes per a sèniors. 
    David Lacasa. Consultora estratègica d’innovació centrada en les persones – LANTERN.
  • Envasat i etiquetat d’articles alimentaris per a sèniors. OPTIFEL Project 7thFramework.
    Gràcia Artigas. Emporhotel – AIE.
  • Dificultats en la interpretació del etiquetatge del aliments en el context sènior.
    Dra. Carmen Ferrer – Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna – Universitat Ramón Llull

Modera: Dra. Elena Roura – Fundació Alícia


17:30
REPTES I OPORTUNITATS PER A LES EMPRESES
.

  • Sènior & brands: Cóm definir estratègies de màrqueting dirigides a persones de més de cinquanta.
    Albert Moreno – Soci Director Feedback Marketing.
  • La impressió 3D d’aliments: una solució innovadora per ajudar a una alimentació saludable en persones grans amb disfàgia.
    Àlvar Gràcia – Investigador del Departament de Tecnologia d’Aliments de Natural Machines.
  • Els aliments com a primera medicina: textures modificades apetitoses i saludables.
    Florence Pény i Gabriel Serero – Emotion Food Company.

18:30
VISITA GUIADA: Alícia a través del mirall
(activitat opcional)

DISSABTE, 22 DE SETEMBRE DE 2018

9:00
TAULA RODONA:
SMART CITIES I NOVES TECNOLOGIES. 

  • “Tercera edat” i pràctiques alimentaries: entre l’autonomia, les ajudes i la cura. 
    Dr. Jesús Contreras. Professor emèrit, Departament d’Antropologia Social – Universitat de Barcelona.
  • Menús en companyia: l’alimentació com a eina per combatre l’aïllament social. 
    Patrici Hernández. Institut Municipal de Serveis Socials – Ajuntament de Barcelona.
  • TICs per ajudar a cuinar a casa. 
    Carla Abdelnour, MD. Fundació ACE – Alzheimer Treatment & Research Center -Barcelona, Spain-. 
  • Programes i iniciatives per a una alimentació centrada en la persona. 
    Mònica Duaigües. Fundació Catalunya La Pedrera. Barcelona.

Modera: Dr. Joan Ribas – Fundació Alícia


10:30
TAULA RODONA: DIFICULTATS A LA MASTICACIÓ I LA DEGLUCIÓ, ABORDANT UNA PROBLEMÀTICA DE GRAN INCIDÈNCIA
.

  • Alimentació i textura modificada, més enllà de la nutrició
    Fabiola Juárez – Fundació Alícia.
  • FreshVeg: un cas d’èxit en el desenvolupament d’aliments saludables i saborosos adaptats a la població gran amb disfàgia. 
    Pedro A. Caballero Calvo, professor i investigador de l’Àrea de Tecnologia d’Aliments – Universitat de Valladolid.
  • Restauració col·lectiva. Una experiència d’èxit en la millora de l’alimentació triturada
    Alba Oms. Gerent de Fundació Sant Andreu Salut

Modera: Laia Badal – Fundació Alícia


11:30
NOUS MODELS DE GOVERN SISTÈMIC PER A LA R+D EN ALIMENTACIÓ I SALUT. PROJECTE EUROPEU FIT4FOOD

Rosina Malagrida, Head of the living Lab for Health at the Institute for Research IrsiCaixa.


11:45
PAUSA CAFÈ


12:15
DIETA MEDITERRÁNEA I ENVELLIMENT SALUDABLE

Dr. Emili Ros. Lipid Clinic, Endocrinology & Nutrition Service Emeritus Investigator – IDIBAPS Hospital Clínic.


13:00
LES CUINES MÉS LONGEVES: JAPÓ I MEDITERRANI.

Taller Magistral de la mà dels xefs Albert Raurich (Dos Palillos) y Marc Puig-Pey (Fundació Alícia).


FI DE LES JORNADES